Thank you to everyone who reviewed the detailed plan and provided feedback. All feedback is being reviewed and finalised plans will be posted in the coming months.

Project background

The City of Canada Bay has been proudly involved with the Touched by Olivia Foundation since its launch in 2007 and our community was the first in Australia to have an all-abilities and inclusive play space at Livvi’s Place in Timbrell Park, Five Dock.

Council is now supporting the next step of their mission to create a more liveable, connected, and ultimately inclusive community with The Living Room: a community space in Timbrell Park where everyone is welcome.

Review the detailed design

In November 2020 we consulted local residents, park users, community service operators, and the wider community to understand concerns, ideas, and opportunities regarding The Living Room and its placement within the park. Key findings from community feedback have been incorporated into the detailed plans for the space, including:

  • Accessible paths of travel inside and outside and ease of wheelchair navigation
  • Large kitchen suitable for training
  • Maximising greenery
  • A small scale building when viewed in the context of the neighbours and park structures
  • Storage space
  • Noise mitigation — shielding the café noise from nearby residents
  • Sustainable design with ample natural light and ventilation
  • Flexible spaces — ability to divide the interior space into two
  • Maintaining sightlines to the playground
  • Not obstructing park views from nearby residents.

Click here to view the plan.

Detailed plan

To view the detailed plan as a pdf, click here.

Feedback form

Background information

The vision is to expand the social enterprise, Livvi’s Café, to support more people living with a disability or experiencing employment challenges to undergo paid internships and build practical skills in the service industry. The Living Room will also comprise a multi-functional venue that the community can visit, hire, and enjoy year-round. Livvi’s Café’s current footprint is 30 square metres, and the footprint will grow to a larger size, dependent on the proposed uses we will explore during the design period.

We are funding the design development for this project so that we can engage our community and help to bring the best outcomes for the project and the park. Following the development and approval of a detailed design, Touched by Olivia will then lead a fundraising campaign to support the capital cost of the project.

Input from local residents, park users, community service operators, and the wider community is important and will help create a place that reflects the community’s vision and aspirations.

Location

The Living Room Location

Location Map

Please click on image to view full screen.